2014. április 21., hétfő

Medical Concept gerinckímélő matracok

Medical Concept matracok


Évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy a RelaXx termékcsaládhoz hozzá kellene nyúlni egy kicsit, egy kicsit felfrissíteni, egy kicsit még jobbá tenni a termékeket, mert hát mégis csak egy több mint négy éves termékcsaládról beszélünk a Signum és a SenZone Memory matracok esetében. ami sokáig visszatartott, az az volt, hogy a Signum is és a SenZone Memory matracok is annyira sikeresek lettek ebben a tíőus kategóriában, hogy szinte sajnálja az ember megváltoztatni azt, ami jól bevállt, amit a Vásárlók szeretnek és amelyik matracokkal gyakorlatilag semmilyen probléma nincs: alig van garanciális probléma, négy éve ugyanazon a megfizethető áron futnak, az akkor beleépített innovációk még ma is újdonságnak számítanak, eltekintve az egy-két másolmánytól, amik imitt-amott csak fel-felbukkannak olykor a piacon. Viszont a tapasztalatok gyarapodnak, a magam fajta fanatikusnak csak folyamatosan jár az agya, hogy hogyan lehet még jobbat, még innovatívabbat, még több szolgáltatást és probléma megoldást beépíteni egy esetleges új termékcsaládba. Őszintén: a Signum matracok után elég nehéz nekiállni új matracokat tervezni. Több okból is. Mint már említettem, olyan termékcsaládot kellene továbbfejleszteni, ami nagyon jól működik most is. Úgy kellene hozzányúlni, hogy vagy ne legyen drágább vagy ne emelkedjen jelentősen az ár. Ez a viaskodás odáig jutott, hogy nem tidtam elengedni a Signum és SenZone Memory matracokat, nem tudtam lemondani róluk, így megmaradnak úgy, ahogyan vannak. Pedig gondolatban és papíron már meg volt a három új modell (két hideghab és egy memory), amelyek azonban olyan egységet, olyan egymásra épülő logikai és ergonómiai egységet alkottak, hogy az lett a nóta vége, hogy keletkezett az eredeti RelaXx választék mellé egy teljesen új koncepcióra épülő, teljesen új családnévre hallgató termékcsalád a Medical Concept. Még mielőtt bárkinek is megtetszene a Medical Concept név jelzem, hogy a "Medical Concept" szóösszetétel védjegyoltalom alatt áll. A rajzok alapján elkészültek a próbavágások és a minta matracok és végre megint elégedett voltam. Két okból is. Egy részt nem kellett sem a sutba dobni, sem pedig átalakítani a szívem egyik szakmai csücskét jelentő eredeti RelaXx termékcsaládot. Másrészről pedig teremtődött egy teljesen új megvilágításból megközelített termékcsalád, amely minden túlzás nélkül egy átgondolt, innovatív és sok tekintetben újdonságokat magában hordozó termékcsalád lett -megfizethető áron. Mert azért ez fontos, hiszen azt szeretnénk ha a Signum és SenZone memory matracokhoz hasonlóan sikeres termékcsalád kerekedne a Medical Concept matracokból is, ennek pedig alapfeltétele, hogy igazodjanak a magyarországi fizetőképes kereslethez. Úgy gondolom, hogy sikerült.

Medical Concept speciálisan kialakított gyógymatrac tehát egy új, továbbfejlesztett ágybetét család, amely matraccsalád minden típusa a gerincoszlopot és a gerinc környéki tartóizmokat tehermentesítő gerincmatrac, gyógymatrac kategóriába kellene, hogy tartozzanak, a gerinc megfelelő alátámasztása és tehermentesítése érdekében lettek kifejlesztve, amely a RelaXx jól ismert magyar matrac termékcsalád legújabb generációs termékcsaládjaként 2014-ben mutatkozik meg a magyar és a nemzetközi matrac piacon egyaránt. Ki ne ismerné hazánkban a minőségi, de elérhető árfekvésű RelaXx Signum és SenZone Memory ágybetét családot, amelyek évek óta szakmailag és ergonómiailag átgondolt és mindenki számára anyagilag is elérhető anatómiai gyógymatracokat kínálja Vásárlóinak és amelyek úttörők voltak egy sor olyan probléma felismerésében és megoldásában, amire az az előtti matrac tervezők és fejlesztők nem fordítottak kellő gondot és nem igyekeztek általános megoldást kínálni a fennálló problémákra. Igen a RelaXx Signum és SenZone Memory matracokkal kezdődött az az innovatív magyarországi matrac fejlesztés, melynek eredményekét Magyarországon és a világon is elsőként találkozhattunk olyan matracokkal, amelyek hideghab kategóriában kétoldalas komfortot nyújtottak, amely egy franciaágy méretű matracban két különböző komfortoldalt alakított ki az eltérő testsúlyú párok eltérő igényeinek megoldására, ahol elsőként kerültek horizontális és vertikális levegőcsatornák a memory foam matrac szerkezetébe a jobb hűtés és légáteresztés érdekében -és még számtalan apró, de fontos innovatív részlet került minden egyes RelaXx matracba.


A Medical Concept termékcsalád egy kicsit új megvilágításba helyezi az ergonómiát és határozott célkitűzései között ismét a test egyenletes és még tökéletesebb alátámasztása, a gerincoszlop és a környező izmok maximális tehermentesítése és éjszakai regenerációja a cél –ez úttal egészen új ismeretek birtokában valóban szakmai és ergonómiai kompromisszumok nélkül. A Medical Concept matraccsalád három különböző típusból áll és mindegyikük valami újat kínál az ergonómiai matracok között. A Medical Concept matraccsalád Classic, Premium és Luxus matrac típusai immáron nem ismernek kompromisszumot, ha gerincről és annak egészséges alátámasztásáról van szó, hiszen a mindhárom matrac típus belső magját alkotó hideghab rétegek között egy dinamikus, dupla hullámformára vágott rugalmas virtuális "gerinc" fut végig alattunk a matrac teljes szélességében. A speciális vágási formának köszönhetően a matracmag középső részében elhelyezett "virtuális gerincoszlop" kialakítása, íve és görbületei tökéletesen tükrözik le a gerincoszlop kettős "S" alakját, így rugalmasságban és formakövetésben a maximumot várhatjuk el minden egyes Medical Concept matrac típustól.


A magyar matrac piacon már évek óta ismert RelaXx Signum matracok tovább gondolásával, áttervezésével és újra fogalmazásával új korszak nyílik tehát a gyógymatracok piacán, hiszen normál hideghabokból készülő matracok között aligha találunk megfelelőbb terméket gerincünk éjszakai regenerációjához. Minden egyes Medical Concept matracban a gerincoszlop tökéletes formakövetésén túl két különböző mélységű vállzónát találunk, így normál testalkat és az átlagostól eltérő vállszélesség esetén is egyaránt megoldást találunk. A Medical Concept matracok virtuális gerincoszlopát alkotó nagyrugalmasságú és feszes hideghab elem a formakövetésen túl egyéb, nagyon fontos szerepeket is kap, hiszen a dupla hullámvágásnak köszönhetően a matrac egészének dinamikája az eredeti Signum matracokhoz képest jelentősen megváltozott, rugalmasabb alátámasztást és precízebb formakövetést kapunk. A virtuális gerincoszlop további nagyon fontos szerepe, hogy a dupla hullámvágásnak köszönhetően a matrac belső szerkezetében keresztirányú levegőcsatornák alakulnak ki, melyeken keresztül a matrac belső szerkezete több száz ponton találkozik a külvilággal, egyedülálló klimatizációs tulajdonságot biztosítva minden egyes Medical Concept matracnak.



Medical Concept Classic anatómiai matrac

 Medical Concept Classic anatómiai matrac. A jól átgondolt és tudatosan felépített Medical Concept matrac rendszer Classic, Premium és Luxus matracok minden egyes típusa egy kicsit többet nyújt az előtte lévőnél, így míg a Medical Concept Classic matrac virtuális gerinc betéte egy egyenes vonalat alkotva, tulajdonképpen az eredeti RelaXx Signum matrac kicsit továbbgondolt változata, addig a Medical Concept Premium típusnál már a virtuális gerincoszlop valóban a gerinc formáját követi, valóban két különböző mélységű vállzónát találunk a matracban és valóban minden kényelmet és komfortot megkapunk, ami csak egy ilyen adottságokkal bíró matractól elvárható. Sőt! A Medical Concept Luxus típusa a csúcsok csúcsát célozta meg és igyekezett minden olyan piaci igényt figyelembe venni és teljesíteni, amit csak napjaink vásárlói egy forradalmi matraccal szemben támasztanak: kiemelkedő matrac vastagság, beépített virtuális gerincoszlop, dinamikus habrugós kényelmi alátámasztás és a különleges és egyedülálló VisCool memoryfoam réteg minden Medical Concept Luxus matrac tetején, amely nem melegszik, nem fülled, mégis a memoryfoam összes jó tulajdonságát magában hordozza.

Medical Concept Classic matrac
Medical Concept Classic matrac


 Medical Concept Premium gerinckímélő matrac

A Medical Concept matraccsalád tehát egy teljes és átfogó koncepciót kínál mindazoknak, akik törődni szeretnének gerincük egészségével, akiknek fontos az éjszakai pihenés és a tökéletes regeneráció, akiknek fontos a később esetlegesen kialakuló gerincbetegségek megelőzése. A Medical Concept Classic, Premium és Luxus matrac típusai tehát választ kínálnak mindenkinek, hiszen az egyszerűbb és bárki számára könnyen elérhető Classic típus után a leginnovatívabb formavágáson túl a Medical Concept Premium és Luxus matracokban minden olyan korszerű elem megtalálható, amit napjaink alapanyagai és a formavágási technológiák és az innovatív tervezés lehetővé tesznek. A RelaXx Signum és SenZone Memory termékek után tehát ismételten új utat nyit a matracok fejlesztésében a magyar RelaXx matrac márka és az eddigi vásárlói tapasztalatokat kiértékelve, a sikeres termékek legfontosabb és leghasznosabb tulajdonságait tovább gondolva ismét új irányt mutat Magyarország és Európa innovatív matracgyártásának.

Medical Concept Premium matrac
Medical Concept Premium matrac



 Medicla Concept Luxus innovatív gerincmatrac

A Medical Concept Luxus matrac típusa szinte mindent magában foglal, ami a kor fejlettségétől elvárható, hiszen olyan új elemek jelentek meg a Medical Concept luxus matracban, amik azelőtt nem voltak egy termékben felfedezhetők. A speciálisan a gerincoszlopot követő anatómiai hullámvágása az alsó tartó hab rétegnek alapjaiban határozza meg a matrac tökéletes formakövetésének irányát és a formabontó asszimmeztrikusan kialakított vállzónák már az alap hab vágásakor két különböző süppedési mélységű vállzónát adnak a matracnak. A Medical Concept termékcsaládtól megszokott virtuális gerincoszlop természetesen a Luxus típusban is nagyon fontos eleme a matracnak, nagy szerepet játszik a formakövetés, az alaktartás, a matracmag különleges dinamikája és nem utolsó sorban a matracmag szellőzése, légáteresztése szempontjából. A "virtuális gerincoszlop" fölött található habrugós rendszer már több terméktípusban is bizonyította létjogosultságát, legismertebbek között csak a Swiss Tech Dinamic és Dinamic+ matracokat említenénk meg, amelynek fejlesztésében szintén kivettük részünket. A habrugós rendszer által nyújtott dinamizmus, az egyes modulok hajlékonységa és formakövetése, a habrugók közötti levegőcsatornák légáramoltatása együttesen egy kiváló rendszert alkot a matracmag többi, alsóbb szerkezeteivel. A Medical Concept Luxus matrac felső kényelmi rétege egészen egyedülálló módon egy hagyományos emlékezőhab rétegből áll, amit a felületén egy további speciálisan hűvös és légáteresztő VISCOOL réteg egészítki, megakadályozva ezzel a matrac memory rétegének túlzott felmelegedését és a kellemetlen befülledést, amit sajnos sokszor a hagyományosan és egyszerűen összeragasztott memory foam rétegnél tapasztaltunk. A Medical Concept termékcsalád ergonómiai kialakításán túl a matracok higiéniája továbbra is nagyon fontos szempont, hiszen napjaink túlterhelt világában a tisztaság és az alváshigiénia fenntartása egyre nagyobb kihívást jelent a családoknak, a légszennyezés, a szálló porok gyakori túlzott koncentrációja, az egyes anyagokkal szembeni túlérzékenysége és az allergiás panaszok elszaporodása különösen indokolttá teszi a megfelelő minőségű matrachuzatok használatát. Ezen szempontok már az első generációs RelaXx matracok esetében is kiemelt figyelmet kaptak és nincs ez másképpen a Medical Concept termékcsalád esetében sem, hiszen a kiváló minőségű, légáteresztő és kiemelkedő klimatizációs tulajdonságokkal bíró Tencel funkcionális textília még mindig napjaink legfinomabb és legjobb minőségű alapanyagai közé tartozik. Minden Medical Concept matrac tehát Tencel alapanyagból készül és a matrachuzat a körkörös cipzár segítségével levehető, a két huzat fél egymástól szétválasztható és akár külön-külön is háztartási körülmények között mosógépben 60C°-on mosható.

Medical Concept Luxus matrac
Medical Concept Luxus matrac

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése